• моделі SL, SLL
  • розсувні дверцята
  • обмеження несанкціонованого доступу
  • кубічний, горизонтальний
SL-серия 400х500х400

SL-серия 400х500х400

Тераріуми SL-серії орієнтовано на утримання павуків, скорпіонів, ропух, жаб, а також ящірок, хамелеонів, ігуан, агам, черепах, змій та ін. Його пропорції дозволяють формувати ландшафт, близький до природного середовища тварин. Співвідношення Висота х Ширина х Глибина залежатиме від виду тварини, вимог утримання та побажань замовника.

Тераріум виготовлено з силікатного скла М1 (4-8 мм). Обладнано системою приточно-витяжної вентиляції шахтного типу: по фасаду — горизонтальна, прихована частина, верхня – по задній частині верхньої горизонталі тераріума. Для вентиляції використовується сталева нержавіюча сітка. Вентиляційна шахта по фасаду тераріума задекорована бамбуковою планкою, що працює також у якості запобіжної системи проти видавлювання дверцят зсередини.

SL-серия. Верхняя вентиляционная сетка

SL-серія. Верхня вентиляційна сітка

Розсувні дверцята пересуваються у пластикових направляючих, що забезпечує швидкий та легкий доступ всередину тераріума. Для зручності використання дверцята оснащено ручками. Крім стандартних пропозицій, можливе використання ручок на вибір замовника. За замовчанням, задля запобігання втечі тварини чи несанкціонованого доступу всередину ззовні, тераріум обладнано меблевим замком для розсувних дверцят.

Можливе внесення в базову конструкцію деяких конструктивних змін, що роблять догляд та утримання тварин більш ефективним та зручним.

SL-серия. Детали фасада

SL-серія. Деталі фасаду.

Наприклад, тераріум для вологолюбних тварин чи земноводних може бути обладнано водоймою. За бажанням замовника у такому акватераріумі може буди влаштовано міні-водоспад або струмок, що працюватиме у замкненому циклі.

Задля забезпечення безперешкодного проникнення УФ-променів (важливий момент з утримання деяких видів тварин та  тераріумних рослин) ми можемо збільшити площу верхньої вентиляції. Також верхня вентиляція може бути з’ємною чи зроблена у вигляді суцільної, заглибленої фальш-стелі.

Тераріум може бути оснащено усім необхідним єлектричним та електронним обладнанням: освітлення, опромінення, обігрів, системи програмування, контролю та забезпечення  мікроклімату. Обладнання може бути розміщено безпосередньо в тераріумі (гірше) або у відокремленому технічному відсіку з окремим доступом (краще).

Террариум SLL-серии 250x500x370

Тераріум SLL-серії 250x500x370

Тераріуми SLL-серії

Для тварин, що не потребують високого рівня вологості (так звані «сухі» тварини) може бути рекомендований тераріум спрощеної конструкції SLL-серії. В цій серії відсутня нижня вентиляці,я а верхня – збільшена таким чином, щоб забезпечити оптимальну циркуляцію повітря. Така конструкціяє максимально зручною для пустельних і напівпустельних видів (агами, сухопутні черепахи і т.д.)

Важливо враховувати, що тераріум може бути укомплектовано ніжками проти ковзання, що збільшує загальну висоту приблизно на 5 мм. Габаритні моделі рекомендуємо встановлювати на спеціальну підкладку. Також можливе встановлення ніжок (опор), запропонованих замовником.

Галерея тераріумів SL-серії