• одностулкові, розпашні дверцята
  • можливість перестановки дверцят на ліве чи праве відкривання
E2 left-TM

2Е 210х200х300

Іноді обставини унеможливлюють установку тераріуму з парними розпашними дверцятами. Це може бути викликано інтер’єрними рішеннями (неможливість повного відкриття обох дверцят), особливостями утримання тварини чи уподобаннями власника. Для таких випадків була розроблена серія Е2 з одностулковими розпашними дверцятами, в конструкцію якої закладено можливість нескладної самостійної перестановки дверцят на ліве чи праве відкривання.

У тераріумах E2-серії можуть утримуватися майже всі некрупні рептилії (ящірки, хамелеони, черепахи, змії тощо). При невеликих розмірах такого тераріуму в ньому чудово почуватимуться також квакші, павуки, слимаки та інші дрібні тварини.

Виготовляється із силікатного скла (4 – 6 мм). Вибір товщини скла залежить в першу чергу від розмірів тераріуму та поведінки тварин. За необхідності дно тераріуму посилюється ребрами жорсткості, а вентиляційна сітка – поперечними стяжками.

Тераріум обладнано системою приточно-витяжної вентиляції «шахтного» типу (горизонтальна, прихована – на передній стінці, верхня – на кришці). Для вентиляції використовується стальна нержавіюча сітка. Вентиляційна шахта на передній стінці тераріуму декорується бамбуковою планкою зеленого кольору.

Співвідношення Висоти х Ширини х Глибини такого тераріуму залежить від виду тварини та побажань замовника. Мінімальні розміри виконання тераріуму цієї серії — 200 мм по одній стороні. Максимальні розміри – 1100 мм по висоті та 500 мм по ширині.

E2 left_lock-TM

Від втечі тварини та від дитячої цікавості убезпечить зручний замок, який служить також і в якості ручки. Можливі також деякі додаткові конструктивні доповнення, котрі, сподіваємося, зроблять утримання вашої тварини більш ефективним та зручним.

Так, наприклад, тераріум для земноводних и вологолюбних тварин може бути оснащено водоймою. За бажанням замовника в тераріумі може бути обладнано міні-водоспад або струмок, що будуть працювати в замкнутому циклі.

Для забезпечення попадання в тераріум УФ променів (важливо для деяких видів тварин і практично для всіх тераріумних рослин) ми можемо збільшити площу верхньої вентиляції або ж встановити суцільну фальш-стелю з сітки-нержавійки. При цьому все електрообладнання буде встановлено під цоколем висотою 90 або ж 150 мм (залежно від обраного типу ламп). Тому, якщо обрана вами висота тераріуму важлива саме для простору життєдіяльності тварини, загальну висоту тераріуму слід збільшити на висоту цоколя.

E2 1-5_02-TMКонструкція тераріуму Е2-серії дозволяє створювати ландшафт, близький до природного біотопу тварини, або ж декорувати за смаком замовника. Можливості нашої Майстерні з декорування тераріумів викладено в розділі Декори.

Тераріум комплектується повстяними ніжками, котрі збільшують його загальну висоту на 5 мм. Можлива також установка ніжок, обраних замовником.

Галерея тераріумів E2-серії